mijn specialisaties

Medisch pedicure

Dit vakdiploma geeft aan dat de pedicure breed is opgeleid. Zij kan alle zogenoemde risicovoeten behandelen. Riscovoeten kunnen het gevolg zijn van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing.

 

Als medisch pedicure heb ik uitgebreid kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie, nagelreparatie en anti-druk technieken.

Voetkundig adviseur

De voetkundig adviseur signaleert problemen of afwijkingen aan voeten en adviseert over schoeisel voor ADL (algemeen dagelijks leven) of sport.  Hij/zij adviseert over standaard hulpmiddelen, zoals inlegzolen. De voetkundig adviseur kan een voetafdruk van uw voet maken om zo de drukplekken te achterhalen en uw looppatroon analyseren om u van een gedegen en goed gefundeerd advies te voorzien. Zonodig zal de voetkundig adviseur u verder doorverwijzen.

De voetkundig adviseur is uitgebreid opgeleid en is hiervoor gediplomeerd.

 

Diabetische voet

 

Met ingang van 1-1-2015 is de voetzorg rond de diabetes clienten opnieuw aangepast door de zorgverzekeraars.

Ieder pedicure moet een contract afsluiten met een podotherapeut die de voetzorg gaat monitoren. 

Wat houdt dit voor u in als client?

 

U heeft Diabetes type 1

U bent onder behandeling van een internist bij het ziekenhuis.

U wordt doorverwezen naar de podotherapeut, die uw situatie in een behandelplan vertaald. Als u reeds in behandeling bent bij een pedicure dient de pedicure een contract afgesloten te hebben met desbetreffende podotherapeut. 

Wenst u bij uw eigen pedicure onder behandeling fe blijven, informeer dan eerst bij haar/ hem of zij/hij een contract heeft afgesloten met de desbetreffend podotherapeut. Zij/hij kan u zonodig vertellen wie de podotherapeut is met wie zij/hij een samenwerking contract heeft afgesloten.

 

Wat heeft u verder nodig? 

 

Een brief van de internist met uw geboortedatum,adres en BSN nummer vermeld is.

De naam van uw zorgverzekeraar en uw polisnummer.

 

De podotherapeut zal een behandelplan opstellen en uw kunt of naar uw eigen pedicure terug (mits die een contract met desbetreffende podotherapeut heeft afgesloten) of u wordt doorverwezen door de podotherapeut naar een pedicure met wie zij/ hij samenwerkt.

 

 

Mogelijkheid 2:

 

U heeft diabetes type 2

 

U bent onder behandeling van een huisarts.

 

Vermeld, als u al een pedicure hebt en bij haar/hem  onder behandeling wilt blijven dit aan uw huisarts. Uw pedicure dient een contract afgesloten te hebben met één van de podotherapeuten van Synchroon. 

Wenst u bij uw eigen pedicure onder behandeling te blijven, informeer dan eerst bij haar/hem of zij een contract heeft afgesloten met een podotherapeut.

Zij kan u zonodig vertellen wie de podotherapeut is met wie zij/hij een samenwerking contract heeft afgesloten. U maakt een afspraak met de podotherapeut die een behandelplan zal opstellen waar de pedicure zich aan moet houden. Let wel: er worden alleen medich noodzakelijk behandelingen verricht!  

 

Wat heeft u verder nodig voor de pedicure? 

 

Een doorverwijzing van de podotherapeut voorzien van uw geboortedatum, adres en BSN nummer.

De naam van uw zorgverzekeraar en uw polisnummer.

 

 

 

Mogelijkheid 3

 

U bent diabetes type 2 maar kunt niet zelf bij de pedicure.

 

U bent onder behandeling bij de huisarts. Als u nog geen gebruik maak van de diensten van een ambulant pedicure zal de huisarts u een lijst geven met de namen van 4 podotherapeuten in dienst van Synchroon waarvoor u een keuze kunt maken.

U neemt zelf contact met de gekozen podotherapeut, die vervolgens een behandelplan voor uw specifiek situatie zal opstellen en u een ambulante pedicure zal aanwijzen.

U maakt vervolgens zelf een afspraak met de pedicure.

Let wel:er worden alleen medisch noodzakelijk behandelingen verricht!

 

Wat heeft verder nodig voor de pedicure?

 

Een doorverwijzing van de podotherapeut voorzien van uw geboortedatum, adres en BSN nummer.

De naam van uw zorgverzekeraar en uw polisnummer.

 

 

Heeft u nog vragen? Neem in dat geval contact op via het contactformulier of via tel. 0412- 853802.

 

 

 

Reumatische voet 

Ook reumapatiënten kunnen de pedicure behandeling bij veel zorgverzekeraars declareren. Ik ben in het bezit van een geldige aantekening.

 

Nagelbeugels

Het is de oplossing voor ingroeiende en ingegroeide nagels. Het behalen van dit certificaat betekend dat ik de verschillende technieken beheers.

 

Orthesiologie

Ortheses zijn gemaakt van siliconen materiaal. Het is een uitkomst als het gaat om drukplekken te ontlasten bijvoorbeeld ter voorkoming van likdoorns op hamertenen.

 

Nagelreparatie

Stukje nagel gebrokken? Er kan met behulp van een prothese een mooi resultaat worden verkregen.

 Geen mooie teennagels?  Ook daar is iets aan te doen. Met verschillende geltechnieken kunnen ook schimmelnagel er weer goed uitzien!

 

Wratten behandeling d.m.v. cryotherapie

Deze aandoening komen pedicures regelmatig tegen in de praktijk. Cryotherapie betekent "behandeling d.m.v bevriezen". De wrat wordt bevroren door middel van N2O gas. De behandeling is vrijwel pijnloos en zeer geschikt bij kinderen.

  

Voetreflextherapie

Met deze therapie kunnen blokkades in het lichaam worden verminderd of weggenomen. Het heeft een heilzame werking en stimuleerd het zelfgenezend vermogen. Het hele lichaam ontspant.

 

Drogist/Assistent drogist

 

Ik ben in het bezit van de Drogist en Assistent drogist diploma's en kan u ook goed adviseren als het gaat om zelfzorggeneesmiddelen.

 Als gediplomeerd pedicure ben ik op de hoogte van de meest en geschikte onderhouds- en behandelingsartikelen voor uw voeten.

Indien u er de voorkeur aan geeft om uw middelen elders te kopen, dan ben ik uiteraard van harte bereid u daarvoor van advies te dienen.

Bent u op zoek naar een specifiek artikel zoals een knie brace? Ik kan u ook daarmee helpen, vraag ernaar.

 

Registerpodoloog in opleiding

Ik ben op dit moment student bij de academie voor podologie om registerpodoloog te worden. Ik ben met de 4e jaar (laatste jaar) bezig. 

 

Wat is een registerpodoloog?

Een registerpodoloog is een door verzekeraars erkende voetspecialist. Hij heeft een vierjarige deeltijd opleiding gevolgd en is een voetspecialist voor onder andere podologische behandelingen en steunzolen. 

De registerpodoloog behandelt naast specifieke voet- en enkelklachten ook de rest van het houding- en bewegingsapparaat in relatie met de voet. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van (risico's bij) de kindervoet in de groei. Schoen en zool behoren een eenheid te vormen met de voet. Daarom is de registerpodoloog ook een schoenspecialist. Registerpodoloog hebben een beschermde titel na inschrijving bij stichting LOOP, zijn erkende paramedici, leveren paramedische voetzorg en vallen als beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg onder de wet BIG

 

Onderhouden van diploma's

Als Medisch pedicure met aantekeningen voor diverse specialisaties, dien ik te zorgen voor het "onderhoud" hiervan.Omdat ik het zeer belangrijk vindt om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de voetverzorgingsbranche, volg ik regelmatig seminars, workshops en congressen in binnen -en buitenland.

Ik volg dit vrijwillig om de kwaliteit van mijn behandelingen te waarborgen. Daardoor kies ik voor de seminars, workshops en congressen die voor u als client van belang zijn en ben op de hoogte van de nieuwste behandelmethoden. 

Ik ben lid van Stipezo (stichting pedicure in de zorg) en dien ook aan de eisen van mijn branche organisatie en die van  zorgverzekeraars te voldoen. 

Ik doe dit met veel genoegen omdat daarmee de kwaliteit van uw behandeling gewaarborgt blijft.